Geef ons een like op facebook 

Verhuizing naar Lange Schaft 11

Onze praktijk gaat verhuizen!

Na alweer 10 jaar op de Cascademuur gaat onze praktijk op 4 maart verhuizen naar Lange Schaft 11

voor meer informatie klik HIER

Mogelijkheden

Mogelijkheden

Voor het behalen van onze doelstelling, biedt de praktijk de volgende mogelijkheden :

Bloedonderzoek met de Spotchem
Op de praktijk kunnen wij direct bloedonderzoek uitvoeren, dit duurt ongeveer 15 minuten en u krijgt meteen de uitslag van het bloedonderzoek te horen. Zodat er meteen een behandelplan ingezet kan worden.

Elektrolytenonderzoek met de Spotchem EL
Als een van de weinige praktijken in Nederland kunnen wij ook de elektrolytenwaarden in het bloed van uw huisdier meten. Iets wat zeer belangrijk is als uw huisdier in onze opname infuus nodig mocht hebben.

Urine onderzoek
Bij het verrichten van urineonderzoek is het van belang om niet alleen naar afwijkingen in de urine te kijken met een urinestick. Maar om ook met behulp van de microscoop na centrifugeren te kijken of er zich eventueel blaasgruis of afwijkende cellen in de urine bevinden.

Schimmelonderzoek en -kweek
Met een speciale lamp is het mogelijk om te kijken of er zich huidschimmels op de huid bevinden. Vervolgens kunnen wij hiervan materiaal verzamelen en insturen voor kweek naar een laboratorium, om te kijken of deze schimmels ook ziekteverwekend zijn.

Glucose meting
Indien uw huisdier suikerziekte heeft, kunnen wij op de praktijk direct het bloedsuikergehalte meten.

Microscopisch onderzoek
Onder de microscoop kunnen wij direct huidafkrabsels en andere microscopische monsters beoordelen en u zo snel mogelijk een uitslag geven wat uw dier mankeert en wat de behandeling voor uw dier kan zijn.

Röntgenopname
Op de praktijk kunnen wij indien noodzakelijk zelf röntgenfoto's maken en deze meteen ontwikkelen en beoordelen. U hoeft dus niet naar een specialistische kliniek toe om röntgenfoto's te laten maken. Zodoende kunnen wij uw dier zo snel mogelijk helpen.

  

Echografie
Wij beschikken zelf over een echo-apparaat waarmee wij een echo kunnen uitvoeren om te controleren of uw dier drachtig is of om andere zaken in de buik weer te kunnen geven.

Gasnarcose
Wij gebruiken voor veel patiënten die onder narcose moeten onze gasnarcose. Hierbij is de anesthesiediepte nauwkeurig te reguleren en levert de narcose dus minder risico op voor uw dier.

Patiëntbewaking
Gedurende de anesthesie bewaken wij de patiënten met onze patiëntenbewaking en worden de hartslag, ademhaling, temperatuur en zuurstofvoorziening van de patiënt gecontroleerd.

Gebitsbehandeling
Net als bij de tandarts kunnen wij ook een gebitsbehandeling bij uw dier uitvoeren. Dit gebeurt onder narcose. Dit is nodig om het gebit volledig te kunnen onderzoeken. Pas dan is vaak goed te zien of er tanden of kiezen getrokken moeten worden. Daarnaast wordt het gebit altijd gereinigd met onze ultrasone gebitsreiniger.

Gebitsbehandeling knaagdieren
Wij beschikken ook over alle apparatuur die nodig is om gebitten van cavia's en konijnen te behandelen, bijvoorbeeld wanneer er  'haken' op de kiezen zijn.

 

Wij werken samen met diverse specialisten van de Universiteit Utrecht, waar wij overleg mee hebben en wij u eventueel ook naar door kunnen verwijzen. Incidenteel wordt u ook doorverwezen naar andere specialisten centra, bijvoorbeeld de specialistische dierenkliniek Utrecht, veterinair specialisten centrum Oisterwijk en het medisch centrum voor dieren te Amsterdam
 

Tags: Mogelijkheden

Openingstijden 2017

Openingstijden

Buiten openingstijden
bereikbaar op nummer
030 6352316
maandag 09:00 tot 18:00
dinsdag 09:00 tot 20:00
woensdag 09:00 tot 18:00
donderdag 09:00 tot 20:00
vrijdag 09:00 tot 18:00

Neem contact op

DAP Schonauwen
Cascademuur 24
3991 VP  HOUTEN
 
030 - 6352316

Route beschrijving
Mail ons